معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: جاده ولايت اكنون به عنوان يك مسير جديد گردشگري مذهبي در استان خراسان رضوي شناخته مي شود.
 
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی، سید جواد موسوی با اشاره به ظرفیت های جدید گردشگری مذهبی در استان خراسان رضوی اظهارداشت: طرح مطالعه احیاء جاده ولایت یکی از مهمترین اقدامات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در چند سال گذشته است که بی تردید موجب بازگشایی محور فرهنگی، مذهبی و گردشگری جدیدی در استان خراسان رضوی شده است.
 
وی با اشاره به اینکه این محور با مرکزیت حرم مطهرامام هشتم(ع) مسیری تازه را در زمینه زیارت حرم مطهر حضرت رضا(ع) ترسیم کرده است، افزود: این مسیر در راستاي جاده ولايت بوده و پس از گذشتن از قدمگاه رضوی، شهرستان نیشابور، منطقه دهسرخ به مشهد و این بارگاه منور منتهی می شود.
 
موسوی خاطر نشان کرد: این محدوده، بخشی از مسیر هجرت سیاسی-الهی امام هشتم(ع) را شامل می گردد که درون مرزهای جغرافیایی خراسان رضوی رخ داده است.
 
وی در خصوص جاذبه های این جاده گفت: از مشهد که به سمت ده سرخ حرکت می کنیم، با جاذبه هایی طبیعی بی نظیری رو برو می شویم که یکی از آنها وجود خاک سرخ که دارای ترکیبات آهن است به این منطقه جلوه ای دیگر بخشیده است، همچنین منطقه دهسرخ به لحاظ ارزش فرهنگی و مذهبی با داشتن آداب و رسوم مخصوص دارای اهمیت ویژه است، همچنین مکان های تخت امام، و چشمه امام و مدفن امام زاده سيد عبدالعزيز از دیگر جاذبه های مذهبی و تاریخی این منطقه به شمار می رود.
 
وی افزود: پس از منطقه دهسرخ شهر تاریخی نیشابور قرار دارد که یکی دیگر از گذرگاه های جاده ولایت به حساب می آید و به گواهی تذکره نویسان این منطقه محل کتابت حدیث مشهور سلسله الذهب بوده است، و به قولی بیش از پنجاه هزار کاتب نیز این حدیث را به رشته تحریر درآورده اند که به طور قطع این مطلب نشان از اوضاع فرهنگی بسیار مطلوب نیشابور در آن زمان دارد.
 
موسوی افزود: با عبور از نیشابور به یکی از مهمترین قدمگاه های رضوی می رسیم، در این قدمگاه نشانی از جای پای مبارک حضرت رضا(ع) وجود دارد که زائران دل باخته را در طول تاریخ به زیارت خود فراخوانده است، باید یادآور شد که در محدوده نیشابور تا قدمگاه علاوه بر آثار مذهبی تعداد حائز اهمیتی از مهمترین ابنیه تاریخی خراسان قرار گرفته اند.
 
وی گفت: آرامگاه شیخ فرید الدین عطار نیشابوری، آرامگاه حکیم عمر خیام، مدفن کمال المک نقاش بزرگ دوره قاجار، رباط عباسی، آرامگاه فضل بن شاذان، آرامگاه بی بی شطیطه و گنبدهای شه میر بخشی از آثار فاخر تاریخی و فرهنگی نیشابور است، همچنین در منطقه نیشابور مهمترین معادن فیروزه در جهان وجود دارد که این معادن در شهری به همین نام (فیروزه) واقع شده است و نیز بسیار مورد توجه گردشگران خارجی قرار دارد.
 
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: مهمترين منزلگاه در مسیر جاده ولایت شهر مشهد مقدس است، که پس از آن مسافران به زیارت بارگاه منور رضوی نایل می گردند.
رییس کمیته خدمات اسکان و رفاه ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی بیان کرد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوي طی سالیان گذشته سرمایه گذاری های نسبتا مطلوبی در زمینه احیاء این جاده به عمل آورده است، در همین راستا بررسی های پژوهشی و تحقیقاتی کاملی در قالب برگزاری نه همایش جاده ولایت برگزار شده است که علاقه مندان را به سرمایه گذاری در این مسیر ترغیب نموده است.
 
وی افزود: امیدواریم که این مسیر با حمایت های مردمی و توجهات مدیران دولتی در آینده ای نزدیک به جایگاه شایسته و بایسته ای دست یابد.

انتهای پیام/

کد خبر 139401118